NFC promocijski izdelki

E: info@nimbus.si I T: +386.4.234.05.79

Kaj je NFC?

NFC tehnologija ali Near Field Communication (komunikacija v bližnjem okolju) je naslednica RFID tehnologije in pametnih kartic npr.: urbane, smučarskih kart, idr. NFC omogoča komunikacijo med NFC aktivno napravo oziroma NFC bralcem/pisateljem in NFC pasivno napravo oziroma NFC značko, ki je navadno v obliki čipa ali kartice. Hkrati omogoča tudi komunikacijo med dvema aktivnimi napravama. Vsa uporaba še ni znana saj nam omogoča neomejeno variacij. Najbolj osnovna uporaba NFC tehnologije je s pametnimi plakati ali vizitkami, obeski za ključe, nalepkami…, kjer lahko vzpostavimo povezavo na spletno stran. Poleg povezovanja na spletne naslove nam omogoča tudi izmenjavo kontaktov, slik ali podatkov z vzpostavitvijo Bluetooth ali WiFi povezave med dvema aktivnima napravama. NFC tehnologija se lahko uporablja v promocijske namene v javnem prevozu, na kulturnih in športnih prireditve, pri plačevanju parkirnine, v bančnem in poštnem poslovanju.

Prednost tehnologije NFC je v poenostavljeni interakciji, saj se uporabnik samo približa z napravo, in s tem aktivira v naprej določeno akcijo. Poleg preproste uporabe nam NFC tehnologija ponuja tudi dobro zaščito, ki je pisana na kožo plačilnim sistemom in zaklepanju ter odklepanju tako fizičnih objektov kot tudi virtualnih vsebin.

Kaj vam nudimo?

 1. NFC vizitke
2. NFC  pisala
3. NFC  nalepke, obseske za ključe, podloge za miške, magnete
4. Izdelava NFC plakatov in letakov
5. NFC čipe

Kako deluje?

 NFC: med aktivno in pasivno napravo

 1. Najprej iz NFC aktivne naprave zapišemo program na NFC pasivno napavo (značko)

 2. Nato katerokoli NFC aktivno napravo približamo znački, ki vzpostavi povezavo z aktivno napravo. Takrat se aktivira akcija na aktivni napravi.

 NFC: med aktivno in aktivno napravo

 1. Iz prve aktivne naprave lahko zapišemo program na drugo ali pa na isto napravo.

 2. Nato približamo drugo aktivno napravo, zaradi katere se vzpostavi povezava s prvo aktivno napravo. Takrat se aktivira akcija na drugi aktivni napravi. Z NFC-jem lahko vzpostavimo Bluetooth ali WiFi povezavo, s pomočjo katere lahko izmenjujemo podatke med dvema aktivnima napravama.